Klik hier voor de homepage van Formatiedansen.nl
Nieuws| Wedstrijden| Teams| Foto's| Video| Formatiedansen| Kampioenengalerij| Reglement| Links| Gastenboek| Contact

DSV Dance Explosion verslaat regerend Nederlands Kampioen

5 maart 2014

Bericht van Dance Explosion van 4 maart 2014

Het Arnhemse latinformatieteam, dat pas tien maanden bestaat, pakt de winst op een internationaal toernooi  in Bocholt en laat de regerend Nederlands Kampioen overtuigend achter zich

Foto DSV Dance Explosion

DSV Dance Explosion, het latinformatieteam uit Arnhem, heeft zaterdag op overtuigende wijze de winst gepakt op een internationaal toernooi in Bocholt, Duitsland. Het team, dat pas tien maanden samen traint, wist vier van de vijf juryleden te overtuigen van een eerste plek en legde hiermee beslag op het goud. Het zilver ging naar de regerend en dertienvoudig Nederlands Kampioen, het Double V A-team uit Hoorn. Dit team was al sinds 2009 ongeslagen.

Met een uitslag van vier eerste plaatsen van de jury en slechts één tweede plaats, was de winst van DSV Dance Explosion overtuigend te noemen. Het team danste haar ronde, met als thema ‘Fortis Nova’, zonder fouten of valpartijen. Er werd, naar eigen zeggen, beter dan ooit gepresteerd. “De finaleronde gaf mij vanaf het begin af aan kippenvel”, zegt Maarten Oude Luttikhuis, één van de trainers van het team. “Alle neuzen stonden dezelfde kant op en vanaf de eerste passen op de vloer zag ik dat het helemaal goed zat. Ik ben enorm trots op wat de dansers hebben neergezet en ik denk dat we alle kansen die we konden pakken, ook hebben gepakt.”

De winst van DSV Dance Explosion komt voor het latinformatieteam op het goede moment: in aanloop naar de Nederlandse Kampioenschappen op zaterdag 15 maart in Almere had het team geen betere motivatie kunnen krijgen.

Foto DSV Dance Explosion

Europese Kampioenschappen
Afhankelijk van de uitslag van deze kampioenschappen komt het Arnhemse team in aanmerking om uitgezonden te worden naar de Europese Kampioenschappen op 3 mei in Düren, Duitsland. “Momenteel liggen we mooi op koers voor uitzending naar het EK”, geeft Oude Luttikhuis aan. “En, zoals we nu hebben laten zien: the sky is the limit. Daar gaan we dan ook voor.”

Ook in de ballroomdiscipline was de strijd een spannende. Waar het jonge ballroomformatieteam DSV Dance Impression uit Hoorn er de afgelopen drie wedstrijden met de winst vandoor ging, was het in Bocholt de regerend Nederlands Kampioen Step in Time uit Grootebroek die de beste juryscores toebedeeld kreeg. De wedstrijd op 15 maart aanstaande zal daardoor niet alleen bepalend zijn voor de titel Nederlands Kampioen 2014, maar zal ook uitmaken welk team zich rankingkampioen van het seizoen 2013-2014 mag noemen. De Nederlandse Kampioenschappen worden gehouden in het Topsportcentrum in Almere.

Over DSV Dance Explosion
DSV Dance Explosion debuteert dit seizoen in de formatiedanswereld en doet dat met succes. Al tijdens het debuut op de dansvloer behaalde het team een zilveren medaille op de internationale Donau Cup in Wenen.

Het formatieteam van Danssportvereniging Dance Explosion is opgericht in mei 2013 en bestaat inmiddels uit zo’n 30 jonge én ervaren dansers en danseressen, die twee tot drie keer per week trainen. De dansers staan onder leiding van trainers Maarten Oude Luttikhuis, Thys Gerritsen en Christina Friedt en krijgen regelmatig lectures van gasttrainers uit binnen- en buitenland.

Over formatiedansen
Formatiedansen is de spectaculaire combinatie van show, dans en sport. Zes tot acht dansparen zetten een show van maximaal zes minuten, waarin alle vijf de ballroom- of latindansen minimaal één keer voorkomen, zo synchroon mogelijk neer. De paren vormen figuren op de vloer en zien er identiek uit, waardoor formatiedansen een lust voor het oog is.

 

Laat een bericht achter in het gastenboek van Formatiedansen.nl.

Dit nieuwsbericht mag vrij vermenigvuldigd worden, maar uitsluitend met bronvermelding (www.formatiedansen.nl). Vragen of aanvullingen? Neem contact met ons op. Disclaimer.
Volg ons op Twitter Formatiedansen.nl op Twitter
/Formatiedansen

Follow Formatiedansen on Twitter

Agenda 2015
1/3 Regionalliga West
1/3 Civic Open
8/3 Regionalliga West
8/3 Bel-aL
14/3 Regionalliga West
1/3 Northern Masters
21/3 Bel-aL
28/3 Dance Explosion Gala
11-12/4 Junior Blackpool
18/4 Regionalliga West
19/4 Bel-aL Guldensporen
25/4 Regionalliga West
26/4 Bel-aL Dama Cup
9/5 BK Bel-aL
10/5 FTA Competition
27/5 Blackpool Festival
29/5 Blackpool Festival
30/5 Oostenrijks Kamp.
14/6 UK Formation
19/9 DAT-wedstrijd
17-20/10 Blackpool Sequence
31/10 NK Formatiedansen
14/11 Duits Kampioenschap
19-21/11 British Championships
28/11 WK Standaard
28/11 Donau-Cup
12/12 WK Latin American

Advertenties
Danskleding
Make-up
Haarstukjes
Muziek
Choreografie
Foto/video
Trainers
Trainingslocaties
Advertentie plaatsen

Prestaties per team

De historie van...
Teams Standaard
Moving Action
Step in Time
DSV Voetisch
Teams Latin American
Double V

© Copyright: 2014 Dancedemo en Kramer IT - Disclaimer